HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg padlizsán | liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz | 5 dkg reszelt parmezán sajt | 2 nagyobb tojás | olaj a sütéshez
1. A padlizsánokat szeleteljük ujjnyi vastagra, sózzuk meg. A zsemlemorzsához keverjük hozzá a reszelt parmezánt.
2. A padlizsánszeleteket forgassuk meg a lisztben, felvert tojásban, majd a sajtos zsemlemorzsában.
3. Felhevített bő olajban süssük oldalanként 2-3 perc alatt kész- re, papírtörlőn csepegtessük le. Fokhagymás tejfölt vagy joghurtot kínáljunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 272 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016 július-augusztusi számában jelent meg. Ha szeretitek a padlizsánt, érdemes fellapozni! :)
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter