HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 evőkanál olívaolaj | 20 dkg füstölt, húsos szalonna | 2 gerezd fokhagyma | 70 dkg kápia paprika | só, frissen őrölt bors | 40 dkg penne/rigatoni tészta | 1 csokor petrezselyem | 15 dkg feta sajt
1. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon süssük ropogósra az apróra kockázott szalonnát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkockázott paprikát. Nagy lángon, rázogatva süssük meg a paprikát. Sózzuk, borsozzuk.
2. Közben lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, keverjük össze a paprikával, az aprított petrezselyemmel, morzsoljunk rá fetát, azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 852 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. szeptemberi számában jelent meg, még több villámgyors vacsoraötlet társaságában.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője