HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
30 dkg karfiol (12 g) | vaj a tál kikenéséhez | 5 dkg füstölt, szárított sonka vékonyra szelve | 3 dl tejföl (16 g) | 7,5 dkg cheddar sajt | 2 tojás (2 g) | só, bors | 1 csokor bazsalikom | 1 gerezd fokhagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 2,5 dkg parmezán
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, sós vízben főzzük elő, de ne főzzük túl puhára.
2. Szűrjük le, szedjük vajjal kikent tűzálló tálba, lehetőleg egy rétegben. Tegyük a csíkokra vágott sonkát a karfiolrózsák közé.
3. A tejfölt keverjük el a reszelt cheddarral, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomot tegyük a botmixer táljába, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat és a lereszelt parmezánt. Pürésítsük, majd keverjük a pestót a tejfölös-tojásos keverékhez. Öntsük az előfőzött karfiolra, és süssük pirosra.
Egy adag szénhidráttartalma: 15 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 665 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. októberi számában jelent meg, ahol még több 160 grammos diétás étel receptjét is megtaláljátok.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője