Ha már unjátok a vajas, sajtos vagy lekváros változatot, akkor próbáljátok ki a pirítóst velővel!

31e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 fej vöröshagyma | 4 evőkanál sertés- vagy szárnyaszsír | 1 gerezd fokhagyma | 50 dkg sertésvelő | só, bors | 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika | 8 szelet fehér kenyér | 1 fej lila hagyma | 1 kis csokor újhagyma

1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk 2 evőkanál zsíron, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is.

2. A velőt megmossuk, a hagymához forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, 5-10 perc alatt készre sütjük. Megszórjuk pirospaprikával, és botturmixszal összepépesítjük. (Aki darabosabban szereti, villával is összetörheti.)

3. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk a maradék zsíron egy másik serpenyőben. A forró pirítósokra kenjük a velőkrémet, szeletelt lila hagymával és felkarikázott újhagymával megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 1281 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Körmendi Imre