HOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZ:
1 liter tej | 1 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor | csipet só | 30 dkg étcsokoládé
A feltéthez: 2 dl hideg habtejszín | 1 teáskanál cukor | 1 csomag habfixáló
1. A feltéthez kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval. A habot sütőpapírra kenjük 1 cm vastagon, majd a mélyhűtőbe tesszük 30 percre. Még fagyosan kiszúrjuk Mézi alakú kiszúróval, tálalásig fagyasztóban tartjuk.
2. A forró csokoládéhoz összeforraljuk a tejet a keményítővel és a sóval, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a darabokra tört étcsokoládét. Tálaláskor belepottyantjuk a fagyott Méziket, és azonnal kínáljuk.
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg, a képen látható kuglóf elkészítését is itt találjátok.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós