Hagymás nudli snidlinges tejföllel, a novemberi kedvenc

A nudli általában a köret szerepében tetszeleg, pedig főfogásnak is el lehet készíteni. Megmutatjuk, hogyan.

41e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg burgonya | 4 evőkanál olaj | 2 nagy fej vöröshagyma só | 1 tojás | kb. 40 dkg liszt + a formázáshoz | 3 dl tejföl | 2 evőkanál snidling

1. A burgonyákat sikáljuk meg, héjában főzzük puhára. Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, lassú tűzön süssük, míg kissé karamellizálódik. A burgonyát szűrjük le, mikor kihűlt, pucoljuk meg, burgonyanyomóval törjük össze.

2. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk, dolgozzuk bele a tojást is. (Ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet.)

3. Osszuk négy részre a tésztát, mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es nudlikat.

4. Lobogó, sós vízben főzzük puhára a nudlikat. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le, forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával. Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 749 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg, ahol még több nudli és galuska receptet találtok.

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter