HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg zöldborsó (mirelit) | 3-5 dkg vaj | 2 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem | 2 dl főzőtejszín | só | 2 evőkanál ecet | 8 tojás
1. A zöldborsót forgassuk át a vajon az aprított fokhagymával, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk. Mikor megpuhult, adjunk hozzá fél csokor aprított petrezselymet, majd merjük ki a felét, és botmixerrel pürésítsük össze.
2. Keverjük hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd keverjük vissza bele a félre- tett részt és a maradék aprított petrezselymet.
3. Egy kisebb lábasban forraljunk vizet, tegyük bele az ecetet. Óvatosan, egyesével üssük fel a tojásokat, és engedjük őket egyesével a vízbe, miközben egy kanállal „örvényt” kavarunk. Mikor megszilárdult a fehérje, szedjük ki szűrőkanállal, és kínáljuk a főzelék mellé.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 520 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter