Zöldborsófőzelék buggyantott tojással, sietős napokra

Gyorsan elkészül, kiadós fogás és ráadásul még a gyerekek is szeretik. Ennél jobb ebédötletet nem is találhatnátok!

44e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg zöldborsó (mirelit) |  3-5 dkg vaj |  2 gerezd fokhagyma |  1 csokor petrezselyem |  2 dl főzőtejszín |  só |  2 evőkanál ecet |  8 tojás

1. A zöldborsót forgassuk át a vajon az aprított fokhagymával, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk. Mikor megpuhult, adjunk hozzá fél csokor aprított petrezselymet, majd merjük ki a felét, és botmixerrel pürésítsük össze.

2. Keverjük hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd keverjük vissza bele a félre- tett részt és a maradék aprított petrezselymet.

3. Egy kisebb lábasban forraljunk vizet, tegyük bele az ecetet. Óvatosan, egyesével üssük fel a tojásokat, és engedjük őket egyesével a vízbe, miközben egy kanállal „örvényt” kavarunk. Mikor megszilárdult a fehérje, szedjük ki szűrőkanállal, és kínáljuk a főzelék mellé.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 520 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter