HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
1 dl lefőzött presszókávé | 2 dl mandulatej (6 g) | 2 dl habtejszín (8 g) | 1 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor | 5 darab lapzselatin | 1 teáskanál őrölt fahéj
1. A kávét, mandulatejet és a tejszínt öntsük egy fazékba, adjuk hozzá az eritritet/ nyírfacukrot, melegítsük forráspontig, majd keverjük el benne egyesével a lapzselatinokat.
2. Öntsük egy 20 cm átmérőjű tálba, tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Másnap mártsuk a tál alját forró vízbe, fordítsuk ki a kávés tejszínkrémet a formából.
3. Papírból kivágott vagy műanyag sablon használatával őrölt fahéjjal szórjuk meg a panna cotta tetejét, és tálaljuk.
Egy adag szénhidráttartalma: 3,5 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 478 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője