HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt (00-ás lisztből a legfinomabb) + a nyújtáshoz | 3 evőkanál olívaolaj | 1 evőkanál só | 1 teáskanál szárított bazsalikom | 2,5 dkg friss élesztő | 3 dl víz
A feltéthez: 2 evőkanál olívaolaj | 4 dl tejföl | 30 dkg kolbász | 2 fej lila hagyma | 3 csomag mozzarella (3×125 g) | 30 dkg zsíros sajt (ementáli, gouda)
1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a bazsalikomot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd alaposan kidagasztjuk a langyos víz hozzáadásával. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. Lisztezett felületen vékony, kerek pizzákat nyújtunk belőle, majd pizzasütő lapra vagy tepsire tesszük, és megkenjük az olívaolajjal elkevert tejföllel.
3. Rárakjuk a felkarikázott kolbászt, a finomra vágott lila hagymát és a felszeletelt mozzarellát. Ráreszeljük a zsíros sajtot, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS: 15-20 PERC
KALÓRIA: 5828 KCAL/EGÉSZ PIZZA
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. februári számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője