A palacsinta világnapja alkalmából két dolgot mondanánk: irány a konyha és elő az alapanyagokkal!

R11e

HOZZÁVALÓK 2-4 ADAGHOZ:

2 tojás | 1,25 dl tej | 14 dkg liszt | 2 evőkanál cukor | 1 kávéskanál sütőpor | 1 nagy banán | 2,5 dkg puha vaj/margarin | kevés olaj a sütéshez | 1 kávéskanál őrölt fahéj | 1 evőkanál porcukor

1. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a kristálycukrot és a sütőport. A banánt meghámozzuk, villával pépesítjük, majd a masszához keverjük. A puha vajat is hozzáadjuk, sima masszává keverjük.

2. A tésztából kb. 2 evőkanálnyi adagot szedünk az olajjal megkent serpenyő közepére, majd mindkét oldalát megsütjük kb. 1-1 perc alatt.

3. Tornyot építünk a palacsintákból, majd meghintjük a fahéjjal kevert porcukorral. Felkarikázott banánnal, lekvárral vagy csokoládéöntettel is tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 351 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter