Mivel bezárt a szerkesztőségünkhöz közeli kifőzde, ezért az elmúlt időszakban minden főzőtudásunkat latba vetettük, hogy változatos, de gyorsan elkészíthető ételekkel készüljünk az ebédidőre. Szerencsére a Nők Lapja Konyha korábbi receptjei között sok használható alternatíva akad.

Büfékínálat házilag – Pulykagyros bulgurral és salátával

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg pulykamellfilé | só, bors | 1 teáskanál szárított oregánó | 1 mokkáskanál szárított kakukkfű | olaj | 3 gerezd fokhagyma | 40 dkg bulgur | 1 darab kígyóuborka | 3 nagy szem paradicsom | 1 darab római saláta | 3 dl natúr joghurt

1. A pulykamellet csíkozzuk fel, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel. Az olajon illatosítsunk meg 2 gerezd zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a fűszeres húst, pirítsuk szép pirosra.

2. A bulgurt kb. 7 dl vízben tegyük fel főni, kicsit sózzuk, forraljuk fel, majd zárjuk el alatta a lángot. Fedő alatt hagyjuk, hogy a bulgur megszívja magát nedvességgel.

3. A zöldségeket daraboljuk/karikázzuk fel, forgassuk össze. A joghurtot ízesítsük a maradék zúzott fokhagymával. A pulykacsíkokat kínáljuk a bulgurral és a fokhagymás joghurttal leöntött zöldségekkel.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 378 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária, a Csillagánizs blog szerzője

Fotó: Gyugyi Péter

Vega kedvenc – Ricottás, bazsalikompestós fusilli koktélparadicsommal

Ha vegetáriánusok vagytok, vagy csak valami húsmentes finomságra vágytok, akkor ezt a receptet ne hagyjátok ki! A ricotta és a bazsalikompestó ízharmóniája a lédús paradicsomok savanykás aromájával szerintünk a lehető legjobb párosítás.

A receptet itt találjátok.

A klasszikus – Zöldborsófőzelék buggyantott tojással

A nosztalgikus kedvencek nálunk mindig nagy sikert aratnak a családban, ám a zöldborsófőzelék ezek közül is mindent visz! ;)

Ha kipróbálnátok a receptet, itt találjátok a leírását.

Kulináris élvezet – Sütőtökös, tejszínes csirkeragu

A legtöbbször beleesünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, a szemrevaló fogásokhoz sok idő kell, pedig ez nem feltétlenül igaz. Ez a recept erre a tökéletes példa: mutatós, finom és nagyon gyorsan elkészíthető.

Ide kattintva megtaláljátok a receptjét.

Indiai vizekre evezve – Zöldséges csirkeragu kókusztejjel

Kedvelitek az indiai ízvilágot? Abszolút megértjük, mi is odáig vagyunk érte, ezért is választottuk be TOP 5 félórás receptünk közé a kókusztejes csirkeragut, amiben curry, csilipaprika és mogyoró is van.

Ha elkészítenétek, ide kattintsatok!

Diétázóknak ­– Pestós-sajtos sült karfiol sonkával

Természetesen gondoltunk azokra is, akik az egészség jegyében megválasztják, mi kerüljön a tányérjukra. A pestós-sajtos sült karfiol minőségi alapanyagokból készül, ráadásul egy adag szénhidráttartalma nem haladja meg a 15 grammot.

A receptet itt találjátok.

Összeállította: D.A.

A receptek fotói: Vrábel Kriszta, Gyugyi Péter, Nagy Tünde