HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
30 dkg darált sertéshús | 1 tojás | 10 dkg sárgarépa | 10 dkg cukkini | 10 dkg zsenge zöldborsó | 2,5 dkg leveles spenót | só, frissen őrölt bors | 3 dkg zabpehely | olaj a sütéshez
A körethez: 7,5 dkg kuszkusz | 10 dkg zsenge zöldborsó | 3 evőkanál olívaolaj | 3 evőkanál frissen facsart citromlé | 20 dkg kígyóuborka | 20 dkg koktélparadicsom | 1 csokor petrezselyem | só, frissen őrölt bors
1. A fasírthoz a darált húst dolgozzuk össze a tojással, adjuk hozzá a hámozott, lereszelt sárgarépát, a lereszelt cukkinit, a zsenge zöldborsót és a megmosott, lecsepegtetett, késsel összevágott spenótot. Sóval, borssal fűszerezzük, keverjük hozzá a zabpelyhet. Gyúrjuk össze a húsmasszát, majd pihentessük 30 percet.
2. Formázzunk lapos húspogácsákat a masszából. Forró, bő olajban süssük őket ropogósra, a felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlőn.
3. A salátához a kuszkuszt szórjuk forrásban lévő, sós vízbe a borsóval együtt, majd 2-3 perc főzés után szűrjük le. Keverjük el az olívaolajjal, a citromlével.
4. A nyers zöldségeket mossuk meg, kockázzuk fel apróra, adjuk a kuszkuszhoz a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük, kínáljuk a húspogácsák mellé.
Egy adag szénhidráttartalma: 50 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA: 778 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője