HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg brokkoli | só, frissen őrölt bors | 2 gerezd fokhagyma | 15 dkg füstölt sajt | 2 dl tejszín
1. A brokkolit szedjük kis rózsákra, tegyük lábosba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (1-1,2 liter). Sózzuk, borsozzuk, főzzük puhára a brokkolit. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt sajt háromnegyedét és a tejszínt. Melegítsük, amíg a sajt elolvad.
2. Merjük ki a leves felét, turmixoljuk simára, majd öntsük vissza a leves többi részéhez. Sózzuk, borsozzuk. A maradék reszelt sajttal tálaljuk a levest.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 305 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. szeptemberi számában jelent meg, még több brokkolis recepttel együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője