HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
10 dkg póréhagyma | olívaolaj | 30 dkg sütőtök, megpucolva, felkockázva | 10 dkg sárgarépa | 1,5 liter leszűrt hús- vagy zöldségleves | só, frissen őrölt bors | 1 dl főzőtejszín | 6-8 darab zsályalevél | 8 darab grissini | 8 szelet érlelt sonka
1. A felkarikázott póréhagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt és a felkarikázott répát. Pirítsuk meg ezeket is, majd öntsük fel a húslevessel, főzzük 30 perc alatt puhára a zöldségeket.
2. Sózzuk, borsozzuk a levest, pürésítsük le botmixerrel, majd keverjük hozzá a tejszínt. Forraljuk össze. A zsályaleveleket enyhén pirítsuk meg kevés olívaolajon, hogy az íze jobban érvényesüljön, majd keverjük a leveshez. A levest tálaljuk grissinikre tekert sonkával.
ELKÉSZÍTÉS: 55 PERC
KALÓRIA: 316 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, ahol még több szezonális alapanyagból készített finomságra bukkanhattok.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője