HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
20 dkg cékla | 1 dl fehérborecet | só, frissen őrölt bors | 10 dkg lila hagyma | 1 kis csokor bazsalikom | 30 dkg csirkemellfilé | 2 evőkanál grill-fűszerkeverék olívaolaj | 20 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
1. A céklát hámozzuk meg, kockázzuk fel apróra. Tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a borecetet, sózzuk, főzzük 30 percig. Ekkor adjuk hozzá a vékonyan felcsíkozott lila hagymát, és takarékon forralva főzzük további 15 percig. Hagyjuk kihűlni, ekkor keverjük el benne az aprított bazsalikomot.
2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk két részre, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük körbe a fűszerkeverékkel. Lefedhető teflonserpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk körbe, majd fedjük le, és takarékon süssük készre 12-15 perc alatt.
3. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, a visszamaradt fűszeres zsiradékon pirítsuk át a lecsöpögtetett kukoricát is. Tálaljuk a csirkét a kukoricával és a bazsalikomos salátával.
Egy adag szénhidráttartalma: 33,5 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 1 ÓRA
KALÓRIA: 449 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, 160 grammos diéta rovatunkban.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője