Az olasz zöldséglevesnek nincs párja, pláne akkor, ha magyar módra jó sok kolbásszal készül. ;)

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

10 dkg vöröshagyma | 20 dkg sárgarépa | 10 dkg fehérrépa | 15 dkg zellerszár | 15 dkg füstölt kolbász | 50 dkg paradicsom (vagy konzerv kockázott paradicsom) | 2-3 szál kakukkfű | 1,5 liter víz | só | 5 dkg árpa | 10 dkg zöldbab

1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, felszeleteljük. A zellerszárat megmossuk, felszeleteljük. A kolbászt vékonyra szeleteljük, egy lábasban megsütjük.

2. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk a kolbászzsírban. Beledobjuk a feldarabolt zöldségeket, a felkockázott paradicsomot, a kakukkfüvet, majd felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, lefedve főzzük közepes hőfokon 1 órán át. Ekkor beleöntjük az árpát, a zöldbabot, és további 20-30 perc alatt megpuhítjuk az árpát.

ELKÉSZÍTÉS: 1 ÓRA 40 PERC
KALÓRIA: 246 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. novemberi számában jelent meg, még több minestrone variáció társaságában.

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője