HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg kukorica (konzerv) | 1 dl főzőtejszín | 3 dkg vaj | 50 dkg burgonya | 15 dkg liszt | só, bors | 2 fej vöröshagyma | 3 evőkanál zsír a sütéshez | 20 dkg császárszalonna | 60 dkg sertéstarja | 2 gerezd fokhagyma
1. A kukoricát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd botturmixszal lepürésítjük a tejszínnel és a vajjal.
2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi épp ellepi, megfőzzük. Amikor megpuhult, burgonyanyomóval áttörjük a vízzel együtt. Belekeverjük a lisztet is, sózzuk, enyhén borsozzuk. 30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk 2 evőkanál zsíron. A burgonyás-lisztes masszából kanállal dödölléket szaggatunk, majd pirosra pirítjuk a hagymás zsiradékon.
3. A vékony szeletekre vágott szalonnát ropogósra pirítjuk a maradék zsíron, papírszalvétára szedjük, lecsepegtetjük. A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, borsozzuk, sózzuk, majd a szalonna zsírján sütni kezdjük. 2-2 percig nagy fokozaton pirítjuk mindkét oldalát, majd lefedve pároljuk alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
4. Az utolsó percben hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, majd levesszük a tűzről, és tálalás előtt 10 percig pihentetjük a meleg serpenyőben. A húst a dödöllével, a szalonnával és a kukoricaszósszal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 70 PERC
KALÓRIA: 1119 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. novemberi számában jelent meg, még több mennyei fogás társaságában.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter