HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
30 dkg lencse (hagyományos vagy zöld) 1 fej vöröshagyma | | 3 evőkanál olívaolaj | | 1 gerezd fokhagyma 1,4 liter zöldségalaplé | | 1 darab babérlevél só, frissen őrölt bors | | 2 dl tejszín | | 3 szál sárgarépa (kb. 15 dkg) 15 dkg kolbász | | 1 csokor petrezselyem
1. A lencsét előző este beáztatjuk, főzés előtt leöntjük az áztatólevet, átmossuk. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk a lencsét, belereszeljük a fokhagymát. Felöntjük 1,4 liter alaplével (vagy vízzel). Hozzáadjuk a babérlevelet, fi noman sózzuk, borsozzuk, 15-20 perc alatt puhára főzzük a lencsét.
2. Ha elkészült, kivesszük a babérlevelet, alaposan leturmixoljuk a lencsét a tejszínnel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben megtisztítjuk a répákat, vékonyan felkarikázzuk. A kolbászt szintén vékonyra karikázzuk, és forró serpenyőben megpirítjuk 2 perc alatt.
3. Tányérra szedjük a kolbászchipset, majd megsütjük a répát a kolbászzsíron. A levesre szedve tálaljuk, petrezselyemmel gazdagon megszórjuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 481 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. decemberi számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde az Ízbolygó blog szerzője.