HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 kg cékla | | 1 kis fej vöröshagyma | | olívaolaj | | 5-6 cm-es friss gyömbér 2 gerezd fokhagyma | | 1 evőkanál római kömény frissen törve 3 dl kókusztej | | 1 dl natúr joghurt | | só | | 1 db lime | | kevés csili 20 dkg főtt csicseriborsó (konzerv) | | 1 csokor friss koriander
- A céklákat mossuk meg, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, alufóliával fedjük le, és forró sütőben süssük héjastól puhára kb. 50 perc alatt. Hűtsük le, pucoljuk meg, daraboljuk fel.
- Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon a lereszelt gyömbérrel együtt. Adjuk hozzá a céklát, forgassuk át, majd öntsük fel annyi vízzel (vagy leszűrt zöldséglevessel), amennyi bőven ellepi. Forraljuk fel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a római köményt, a kókusztejet, majd botmixerrel krémesítsük a levest. Keverjük hozzá a joghurtot, sózzuk, ízesítsük kevés limelével és csilivel.
- A lecsöpögtetett, átmosott csicseriborsót tegyük konyhai papírtörlőre száradni. Teflonserpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk át, használjunk közben rácsos fedőt, mert nagyon pattog! Tálaláskor a levest szórjuk meg friss, vágott korianderrel.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 50 PERC
KALÓRIA: 475 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában a 28. oldalon jelent meg!Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.