A sütőben sült, eredetileg német palacsintafelfújt nagyon hasonlít a császármorzsára, kivéve, hogy ezt nem apró darabokra szaggatva tálaljuk. A piros gurulós gyümölcsök mellett ízesítsük egy pici citromfűvel! Egyszerűen mennyei desszertet kapunk végeredményül!

dutch baby

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

2 tojás | | 2 evőkanál cukor | | 1,5 dl tej | | fél vaníliarúd kikapart magjai | | 8 dkg liszt 1 evőkanál vaj a sütéshez A tetejére: 10-15 dkg piros gyümölcs | | néhány levél citromfű

1. Az egész tojásokat villával/fakanállal kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliamagokat, végül a lisztet. Csomómentesre keverjük.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és előkészítünk egy kb. 20 cm átmérőjű, sütőben is használható serpenyőt.

3. Beletesszük a vajat, betoljuk a sütőbe, hogy megolvadjon, de ne égjen meg. Ráöntjük a palacsintatésztát, és visszatoljuk a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, és azonnal tálaljuk a friss gyümölcsökkel és citromfűvel díszítve.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 351 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg, még több isteni palacsinta recepttel együtt.

Recept: Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin blog szerzője
Fotó: Kis-Varga Judit; StockFood