A rakott zöldséges egytálétel fantasztikus megoldás, ha szeretnénk valami igazán kiadós és sokszínű ételt készíteni akár ebédre, akár vacsorára.

rakott kel

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

25 dkg rizs | | 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma | | 50 dkg darált sertéshús só, frissen őrölt bors | | 90 dkg paradicsomszósz (2 konzerv) 1 közepes fej kelkáposzta | | 1 evőkanál vaj 40 dkg tejföl

1. A rizst dupla mennyiségű vízben megfőzzük. A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon, ráreszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomszószt, és 15 perc alatt összefőzzük.

2. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, az alatta lévőket óvatosan leválasztjuk róla. A vastag főeret kivágjuk belőle, és lobogó, sós vízben főzzük 3 percig, leszűrjük. Egy nagyobb kerámiatálat kivajazunk, az aljára kelleveleket fektetünk, nagyjából a harmadát. Erre halmozzuk a rizst, majd ismét leveket, erre a paradicsomos darált húst, végül kellevelekkel beborítjuk. Tejföllel megkenjük, és 200 ºC-os sütőben összesütjük 40 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 40 PERC
KALÓRIA 784 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018. februári számában a 25. oldalon jelent meg!

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője