Az angolszász konyha népszerű édességét sztracsatellás verzióban is elkészíthetjük. A süti tésztáját ízesítsük áfonya-, szilva- vagy meggylekvárral! Végeredmény: egyszerre édeskés és fanyar habos sütemény, amiből soha nem elég egy darab!

sztracsatella cupcake

HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:

2 tojás | | 10 dkg cukor | | 10 dkg vaj/margarin 1 teáskanál sütőpor | | 15 dkg liszt 7 dkg darált mandula | | 5 evőkanál tej 8 dkg étcsokoládé csepp (vagy darabokra vágott étcsokoládé) 3 evőkanál savanykás lekvár (pl. áfonya, szilva, meggy)

A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor 2,5 dl tej | | 10 dkg vaj/margarin 4 evőkanál porcukor | | 2 evőkanál mascarpone 2 evőkanál darabolt csokoládécsepp vagy csokoládédara

1. A tésztához az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat/margarint, a sütőporral kevert lisztet, a darált mandulát, a csokoládécseppeket és a lekvárt. A tejjel lazítjuk, simára keverjük.

2. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírformákkal, félig megtöltjük a masszával. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.

3. A krémhez a pudingport kikeverjük 1 dl tejben, a maradék tejet felforraljuk, majd besűrítjük a pudingos masszával. Hagyjuk kihűlni.

4. A puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a hideg pudingot. A mascarponéval lágyítjuk a krémet, végül hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét is. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és megdíszítjük vele a muffinok tetejét.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 345 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője