HOZZÁVALÓK:
30 dkg zabkeksz + a beforgatáshoz 25 dkg átszitált porcukor 10 dkg puha margarin 10 dkg darált dió 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál baracklekvár 5 dkg datolya, apróra vágva kevés rum ízlés szerint vagy pár csepp rumaroma
1. A zabkekszet apróra összetörjük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha nem formázható eléggé, adunk még hozzá lekvárt.
2. A masszából kb. 5 cm átmérőjű hengert formázunk, és sütőpapírba tekerjük. Hűtőszekrényben dermesztjük legalább 1 órát, majd felszeleteljük. Tálalás előtt darált vagy morzsásra tört zabkekszbe forgathatjuk.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 3959 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg még több vendégváró finomsággal együtt! (A receptet a magazinban a Rama Vajas Íz támogatta.)
Recept: Farkas Vilmos
Fotó: Körmendi Imre