Reggeli csemege ínyenceknek: Tonhalas, olívabogyós tojáskrém

Kitűnő és energiával ellátó reggeli lehet ez a nagyszerű fogás! Az izgalmas és gyorsan elkészíthető ízkombináció szuper választás lesz azoknak, akik imádják a tojást és a halételeket.

tonhalas olívabogyós tojáskrém

HOZZÁVALÓK:

8 főtt tojás | 5 dkg vaj/margarin | 15 dkg natúr lében eltett tonhal (konzerv) | 1 dl natúr görög joghurt | 1 teáskanál mustár | 10 dkg magozott olívabogyó | só, frissen őrölt bors | 1-1 kis csokor petrezselyem és bazsalikom | kevés citromlé

1. A főtt tojásokat hámozzuk meg, villával törjük össze. Keverjük el a lágy vajjal/margarinnal, a lecsöpögtetett tonhallal, a joghurttal, mustárral.

2. Adjuk hozzá az apróra kockázott olívabogyót, ízesítsük sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal, kevés citromlével.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
KALÓRIA 1462 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/3. számában a 6. oldalon jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője