Nincs az a vendég, aki ne csipegetne hálásan az elé tett sós aprósüteményből, így azzal mindig érdemes készülni, ha meghívjátok a rokonokat,barátokat. Cikkünkben egy olcsón előállítható, hagyományos falatot ajánlunk!

Sajtos masni

HOZZÁVALÓK 25 DARABHOZ:

1 csomag friss leveles tészta (27 dkg) | 1 tojás | nagy csipet só | 10 dkg gouda sajt (helyettesíthető edámival, trappistával)

1. A leveles tésztát kitekerjük, keresztben elfelezzük. Az egyik felét megkenjük a sóval elkevert felvert tojással, ráreszeljük a sajtot, majd ráborítjuk a másik felét. Sodrófával kicsit megnyújtjuk.

2. Megkenjük a tetejét is a tojással, és 1 cm széles csíkokat vágunk belőle. Mindegyiket megtekerjük, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük. 200 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 15 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 58 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.