A vendégvárás jolly jokere: Banános-diós (mini) kuglóf

A nagy klasszikus nemcsak látványos sütemény, de könnyű elkészíteni is. Eredete az ókori konyháig nyúlik vissza, az első igazi kuglófrecept a 17. századból maradt az utókorra. Cikkünkben egy kevert tésztás verziót mutatunk, ami bizonyára az őseinket is lenyűgözné!

mini kuglóf

HOZZÁVALÓK 12-14 MINI VAGY 1 NAGY KUGLÓFHOZ:

20 dkg puha vaj/margarin + a formához; 20 dkg cukor; 3 tojás; 15 dkg banán (hámozott mennyiség); fél csomag sütőpor; 30 dkg liszt + a formához 10 dkg dió, durvára vágva

1. A puha vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.

2. Villával összetörjük a banánt, majd a masszába keverjük. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és durvára aprított diót is, simára keverjük.

3. A formát kivajazzuk, kilisztezzük (ha szilikonos, nem kell), majd beleöntjük a masszát. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 30-45 perc alatt készre sütjük (a sütési idő a mérettől függ). Tűpróbával ellenőrizzük.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 30-45 PERC
KALÓRIA 320 KCAL/MINI KUGLÓF