HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg csirkemellfilé | só, csipet őrölt szerecsendió, bors olaj | 10 tojás | 10 dkg sárgarépa | 10 dkg vaj | 3 evőkanál liszt | 3 dl tej | 1 dl főzőtejszín | 10 dkg trappista sajt, reszelve
1. A csirkemellből szeleteket vágunk, megsózzuk, kissé kiklopfoljuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük 2-2 perc alatt.
2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk. A tisztított répát vékonyan felszeleteljük, sós vízben leforrázzuk 1 perc alatt, majd lecsepegtetjük.
3 .A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és borsot, majd a lisztet, kicsit pirítjuk. A tejjel és a tejszínnel folyamatos kevergetés közben felöntjük, összeforraljuk.
4. Magas falú tepsibe tesszük az elősütött húst, rárakjuk a tojásokat és a répát, majd leöntjük a tejmártással. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 807 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/3. számában jelent meg, még több mennyei húsvéti recepttel együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter