A képre kattintva galéria nyílik!
A hónap színe: zöld
Amikor ezeket a sorokat írom, mindenki hitetlenkedve posztolja a márciusi havat, és #csakazértistavasz felkiáltással nárciszokat, tulipánokat fotóz a közösségi oldalakra. Nagyon remélem, hogy amikor megjelenik ez a számunk, már #végreittatavasz lesz a megfelelő hashtag, és mindenki lelkesen veti bele magát a kertészkedésbe/piacozásba/kirándulásba/fogyókúrába. Rengeteg „zölddel” készültünk ugyanis: kiadós tavaszi főzelékekkel, laktató salátákkal és csőben sült zöldségekkel, amelyek önmagukban és köretként is megállják a helyüket. Csirkés fogásainkat sok-sok zöldséggel, a halakat pedig friss zöldfűszerekkel kombináltuk.
Az immunrendszerünket gyümölcsös-zöldséges turmixokkal turbóztuk, amelyeket a nyári bikinialakra dolgozóknak és reggelizni nem szeretőknek egyaránt ajánlunk. Hagymaleveseink és tejszínes, illetve paradicsomos tésztáink tulajdonképpen az év bármely napját feldobják, csakúgy, mint a házilag készített morzsába bundázott húsok és zöldségek. Reméljük, a nagy kirándulások után belefér némi édesség is, hiszen örök favoritokhoz hoztunk új recepteket: isteni keksztekercseket és túrós süteményeket mutatunk. Aki még ennél is több nyalánkságra vágyik, annak a már standokon lévő Desszert különszámunkat ajánlom, amiben több mint 100 új finomság kapott helyet. Ezúttal a családi ünnepek témáját jártuk körbe, mindig bevethető sós és édes vendégvárókat ugyanúgy ajánlunk, mint születésnapi tortákat, névnapi gasztroajándékokat és lagzira elkészíthető apró falatokat.
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő
Előfizetési lehetőség
Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek!