HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
olívaolaj | 50 dkg koktélparadicsom (helyettesíthető nagyobb szemű paradicsommal is) | só, frissen őrölt bors | 3 gerezd fokhagyma | 10 dkg magozott fekete olívabogyó | 10 dkg kapribogyó (vagy kaprigyümölcs) | 20 dkg olajban eltett aszalt paradicsom | 50 dkg penne tészta | 5 dkg parmezán
1. Serpenyőben, kevés olívaolajon fonnyasszuk meg hirtelen a felezett koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a darabolt olívabogyót, a kapribogyót, a lecsepegtetett, felcsíkozott aszalt paradicsomot. Pár perc alatt melegítsük össze a keveréket.
2. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben. Szűrjük le, forgassuk össze a feltéttel. A reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk, szórhatunk rá még friss bazsalikomot is.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 684 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/4. számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.