HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg cukkini | só | 20 dkg liszt | 4 nagy tojás | 5 dkg reszelt parmezán | 18 dkg durvára darált kenyérmorzsa | 1 liter olaj (vagy kókuszzsír)
A szószhoz: 3 dl tejföl | fél lime leve | őrölt csili ízlés szerint
1. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, fél cm vastagon felkarikázzuk. Megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, és a parmezánnal elkevert durva morzsába forgatjuk.
2. Jól rányomkodjuk a bundát, hogy ne ázzon le róla sütés közben. Forró, bő olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. A tejfölt elkeverjük a lime-lével, csilivel ízesítjük. A cukkinit a szósszal kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 832 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/4. számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.