Félórás finomság a családnak: Parmezános rántott cukkini csilis tejföllel

Készítettetek már valaha házi zsemlemorzsát? Pofonegyszerű feladat, csak némi szikkadt kenyér vagy zsemle, illetve egy kis idő kell hozzá. Érdemes rászánni, mert viszonylag sokáig eláll, és finomabb, ropogósabb bundát biztosít, mint átlagos bolti társai.

Parmezános rántott cukkini

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg cukkini | só | 20 dkg liszt | 4 nagy tojás | 5 dkg reszelt parmezán | 18 dkg durvára darált kenyérmorzsa | 1 liter olaj (vagy kókuszzsír)

A szószhoz: 3 dl tejföl | fél lime leve | őrölt csili ízlés szerint

1. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, fél cm vastagon felkarikázzuk. Megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, és a parmezánnal elkevert durva morzsába forgatjuk.

2. Jól rányomkodjuk a bundát, hogy ne ázzon le róla sütés közben. Forró, bő olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. A tejfölt elkeverjük a lime-lével, csilivel ízesítjük. A cukkinit a szósszal kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 832 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/4. számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.