Az esküvőszezon közeledtével nem árt betárazni isteni aprósütemény receptekből. Az édes kis korongokat eredetileg dió hozzáadásával készítik, de mi most mutatunk egy pisztáciás verziót. Készítsetek rögtön dupla adagot!

moszkauer

HOZZÁVALÓK KB. 30 DARABHOZ:

1,3 dl habtejszín | 12 dkg cukor | 10 dkg aszalt sárgabarack, ledarálva 1 dkg vaj/margarin | 10 dkg sózatlan pisztácia, ledarálva | 1 dkg liszt | kevés rum | 10 dkg étcsokoládé a kenéshez

1. A tejszínt felforraljuk a cukorral, a darált barackkal és a vajjal/margarinnal. Beleszórjuk a pisztáciát, ismét felforraljuk, végül a tűzről levéve belekeverjük a lisztet.

2. A kihűlt masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, fél diónyi halmokat adagolunk belőle (szilikonos) sütőpapírral fedett sütőlemezre. A kis halmokat lenyomkodjuk rumba mártott villával, így korongokat kapunk.

3. Addig sütjük 195 ºC-ra előmelegített sütőben (10-12 perc), míg megbarnul a sütemények széle.

4. Az étcsokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött vagy mikróban, megkenjük vele a sütemények alját. Fésűkártyával vagy villával hullámosra megmintázzuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 10-12 PERC
KALÓRIA 74 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg.

Recept: Farkas Vilmos

Fotó: Körmendi Imre