HOZZÁVALÓK KB. 30 DARABHOZ:
1,3 dl habtejszín | 12 dkg cukor | 10 dkg aszalt sárgabarack, ledarálva 1 dkg vaj/margarin | 10 dkg sózatlan pisztácia, ledarálva | 1 dkg liszt | kevés rum | 10 dkg étcsokoládé a kenéshez
1. A tejszínt felforraljuk a cukorral, a darált barackkal és a vajjal/margarinnal. Beleszórjuk a pisztáciát, ismét felforraljuk, végül a tűzről levéve belekeverjük a lisztet.
2. A kihűlt masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, fél diónyi halmokat adagolunk belőle (szilikonos) sütőpapírral fedett sütőlemezre. A kis halmokat lenyomkodjuk rumba mártott villával, így korongokat kapunk.
3. Addig sütjük 195 ºC-ra előmelegített sütőben (10-12 perc), míg megbarnul a sütemények széle.
4. Az étcsokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött vagy mikróban, megkenjük vele a sütemények alját. Fésűkártyával vagy villával hullámosra megmintázzuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 10-12 PERC
KALÓRIA 74 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg.
Recept: Farkas Vilmos
Fotó: Körmendi Imre