Már az említése hallatán is szinte az orrunkban érezzük a frissen sült meggyes sütemény illatát. Most a klasszikus változat helyett (ami szintén nagyon finom), készítsük el a "mentes" változatot is, hogy a család minden tagja megkóstolhassa!

HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:

10 dkg rizsliszt + a meggy beforgatásához 10 dkg kukoricaliszt | 10 dkg hajdinaliszt | 7 dkg cukor 3 nagy tojás | 10 dkg lágy laktózmentes margarin 2,5 dl laktózmentes natúr joghurt 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | csipet só 1 teáskanál sütőpor | 30 dkg magozott meggy (fagyasztott)

1. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével mérjük keverőtálba, majd konyhai robotgéppel keverjük simára.

2. Simítsuk a tésztát közepes méretű (kb. 20×30 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe.

3. A meggyet csepegtessük le, forgassuk meg kevés rizslisztben, majd egyenletesen oszlassuk el a tésztán. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre kb. 35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűlés után szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
SÜTÉS 35 PERC
KALÓRIA 2670 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg még több vendégváró finomsággal együtt! (A receptet a magazinban a Rama támogatta.)

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.