HOZZÁVALÓK KB. 2,5 LITERHEZ:
2 kg sárgabarack, 2 kg cukor, 1,5 citrom leve, 2 szál levendulavirág, 2 liter víz, negyed teáskanál nátrium-benzoát
1. A barackot kimagozzuk, leturmixoljuk. Összefőzzük a cukorral, a citrom levével, a morzsolt levendulavirággal és a vízzel kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a nátrium-benzoátot, összeforraljuk 2 perc alatt.
2. Sterilizált üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük, vagy félliteres műanyag palackokban lefagyasztjuk. Hűtőbe téve néhány napig eláll.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 8860 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/07. számában jelent meg!
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.