Amit mindenki szívesen szürcsölne: Levendulás sárgabarackszörp

Bár nyáron (is) a legjobb frissítő a víz, tegye fel a kezét, aki nemet mondana egy finom, zamatos gyümölcsökből készült házi szörpre, amit jéghideg vízzel felöntve kínálnak? A kánikulában kihagyhatatlan!

Levendulás sárgabarackszörp

HOZZÁVALÓK KB. 2,5 LITERHEZ:

2 kg sárgabarack, 2 kg cukor, 1,5 citrom leve, 2 szál levendulavirág, 2 liter víz, negyed teáskanál nátrium-benzoát

1. A barackot kimagozzuk, leturmixoljuk. Összefőzzük a cukorral, a citrom levével, a morzsolt levendulavirággal és a vízzel kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a nátrium-benzoátot, összeforraljuk 2 perc alatt.

2. Sterilizált üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük, vagy félliteres műanyag palackokban lefagyasztjuk. Hűtőbe téve néhány napig eláll.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 8860 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/07. számában jelent meg!

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.