„Lapozzatok bele” a magazinba!
Terítéken az őszi piac
Vannak olyan ételek, amelyekért bár odavagyok, legtöbbször megvárom, hogy lehetőleg más készítse el nekem. Ilyen a rántott hús, a sült krumpli vagy éppen a fánk is, az ok pedig nagyon prózai: nincs az az elszívó vagy kereszthuzat, ami megakadályozná, hogy legalább egy napig ne lengedezzen kifőzdét idéző szag a lakásban. Persze, áltathatom magam azzal, hogy a kevés olívaolajon sütés miatt egészségesebben étkezünk (ami igaz is), de azért ezt hamar elfelejtem, ha a családi összejöveteleken vagy egy étteremben ropogós bundás csirkecombot tesznek elém… Éppen ezért nagyon örülök legújabb lapszámunk egyik anyagának, amiben a bő olajban sütés helyett sütőben készítettük el a legnagyobb kedvenceket, és meglepően jó tapasztalatokat szereztünk. Előrebocsátom, nem 100 százalékig ugyanolyan a sütőben sült fánk vagy lángos, de így is nagyon ízletes, ráadásul sokkal könnyebben emészthető.
Természetesen rengeteg egyéb finomsággal is készültünk októberre, felvonultatjuk az őszi piac legjavát. Mutatunk receptet sütőtökre, céklára és gesztenyére is, a húskedvelőknek pedig isteni sertéssülteket és vadasokat kínálunk.
A hűvös napokra külföldi konyhák laktató levesei közül válogattunk, gyors vacsorákhoz pedig a carbonara-variációkat ajánljuk. Aki csemetéje kedvében akar járni, készítsen el néhányat szörnyen finom halloweeni falatunk közül, vagy hétvégén álljon neki egy mennyei somlóinak, amihez szintén kitaláltunk néhány új receptet!
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő