HOZZÁVALÓK 30 DARABHOZ:
10 dkg aszalt sárgabarack + 3 darab a dekoráláshoz, 1 dl rum, 10 dkg vaj/margarin, 10-20 dkg sárgabaracklekvár (a lekvár sűrűségétől függ), 20 dkg darált háztartási keksz, 15 dkg étcsokoládé
1. A 10 dkg sárgabarackot kis darabokra vágjuk, a rumba szórva 3 percig főzzük, majd addig pihentetjük, amíg a barack beszívja az összes rumot.
2. A vajat/margarint megolvasztjuk, majd 10 dkg lekvárral együtt a darált kekszre öntjük. Hozzáadjuk a rumos barackot is, alaposan összegyúrjuk. Ha túl száraz a massza, akkor baracklekvárral tovább puhítjuk. Gyúrható, formázható, kicsit ragacsos tésztát kapunk, amiből golyókat formázunk. A hűtőszekrényben hűtjük legalább 30-60 percig, hogy teljesen megdermedjen.
3. A dekoráláshoz felkockázzuk a 3 darab barackot. A csokoládé felét megolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzáadjuk a maradék csokoládét, és a vízgőzről levéve addig kevergetjük, amíg elolvad minden kocka.
4. Megforgatjuk a hűtőből elővett golyókat a csokoládéban, mindegyik tetejére teszünk egy-egy kis kocka barackot, és sütőpapírra téve hagyjuk, hogy megdermedjen.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 93 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/03. lapszámában jelent meg, még több különleges édességgel együtt!
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina