„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!
A legszebb (gasztro) hónap
Aki szeret piacra járni, valószínűleg egyetért velem abban, hogy májusban kezdődik az igazi szezon, mikor a standok megtelnek végre újburgonyával, spárgával, eperrel, zsenge a sárgarépa, a karalábé és a retek, harsogóan friss a hagyma, a spenót. Ilyenkor könnyedén túlvásárolja magát az ember, aztán otthon tanácstanul áll a tűzhely előtt, mert nem akarja megint a szokásos spenót- vagy karalábéfőzeléket, esetleg petrezselymes újkrumplit készíteni. Aggodalomra semmi ok, elég egyszerűen fellapozni legújabb lapszámunkat, amiben könnyen megvalósítható, mégis új és ötletes recepteket mutatunk az említett zöldségekre. Eláruljuk azt is, miért mondjon nemet a szokásos „leszedjem a zöldjét?” kérdésre, és kínálunk zöldségpüré alatt sült ragukat is. Ha ön is azok között van, aki valaha összekeverte a kuszkuszt a bulgurral (én pár évig mindig, pedig folyton „megtanultam”, melyik hogyan készül), akkor próbálunk segíteni, mindegyikre hozunk recepteket, sőt, a szintén kiváló köret- vagy salátaalapanyaggal, quinoával is főzünk. Nem feledkezünk meg a hónap sztárjáról, az eperről sem, hiszen isteni epres édességeket sütöttünk, aki pedig a nagyi finomságain nőtt fel, imádni fogja izgalmas töltelékekkel készített buktáinkat. Május utolsó vasárnapján a gyerekeket kényeztetjük, a kislányoknak tündéres, a fiúknak pedig focis menüt alkottunk, és gondoltunk az időhiányban szenvedő anyukákra is: 20-30 perc alatt összedobható villámvacsorákat csempésztünk a lapba. Aki a napsütéses hétvégékre vendégeket hív, annak jó szívvel ajánlom még kapható Desszert különszámunkat, amiben több mint 100 édes és sós vendégváró finomságot gyűjtöttünk össze.
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő