„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!
Főzzünk gyorsan, egyszerűen!
Azt hiszem, még a leglelkesebb háziasszony életében is eljön az a pillanat, mikor legszívesebben menekülne a konyhából, és hiába van kéznél a kipróbálandó ételek, desszertek gondosan összeállított listája, a 15 perces borsófőzelékre szavaz, édességnek pedig előkotorja a húsvéti csokinyuszikat… Legtöbbünknél ez kánikula idején következik be, amikor elélnénk dinnyén meg fagyin, de ezt a család többi része valószínűleg nem sokáig tolerálná. (Meg a lelkiismeretünk sem, hogy ezzel etessük napokig a kicsiket, illetve keményen dolgozó párunkat.) Ezeket a napokat szeretnénk megkönnyíteni a júliusra összegyűjtött fogásokkal, igyekeztünk olyan finomságokat készíteni, amelyek gyorsan összeállíthatók, és nem kell sokáig állni mellettük a konyhában. Ajánlunk ötleteket komplett hétvégi menükre, húsos, vega és halas verziók egyaránt szerepelnek köztük. Felhasználjuk a nyár legízletesebb zöldségeit, főzünk paradicsomból, cukkiniből, zöldborsóból, kukoricából is, a húsokat pedig serpenyőben sütjük az egyszerűség kedvéért. Vacsorára, baráti összejövetelre is pikk-pakk elkészülő ételeket kínálunk: hot dogokat és pácolt sajtokat. Természetesen nem feledkezünk meg a zamatos gyümölcsökről sem, forróság ide vagy oda, idén is befőzünk, hogy isteni lekvárokat, szörpöket, savanyúságokat tudjunk tenni a kamrapolcra. A barackot, szedret, málnát, áfonyát süteményeinkhez is felhasználjuk, és mutatunk házi fagylaltból alkotott kelyheket azok kedvéért, akik hosszabban mellőznék a sütő bekapcsolását. Ha valaki gyorsan (kb. 30 perc alatt) elkészíthető édességekre vágyik, annak jó szívvel ajánlom legújabb Desszert különszámunkat, amiben több mint 100 ilyen recept kapott helyet. Augusztus elején pedig ismét tematikus Nők Lapja Konyhával várjuk a kedves olvasókat, ezúttal a tésztaételek kerülnek a középpontba. Addig is sok vidám pillanatot és élményekben gazdag heteket kívánok mindenkinek!
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő