„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!
Hússal vagy hús nélkül?
Semmiképpen nem szeretnék általánosítani, de megfigyeltétek már, hogy a nők többsége sokkal jobban elvan hús nélkül, mint a férfiak? Legalábbis az én környezetemben biztosan így van, a teremtés koronái számára sokszor csak az minősül főételnek, amiben hús is van. Ha női gasztrobloggereinktől kérek receptjavaslatokat, szinte biztos, hogy a fele húsmentes, és úgy kell őket rábeszélni, tegyenek már bele egy kis csirkét/bacont/sonkát. A férfi szakácsok pedig általában húsos darabokat ajánlanak, és nem sajnálják bele a nehezebb alapanyagokat sem. Innen támadt az az ötletem, hogy megkérek egy férfit, illetve egy hölgyet, mutassák meg, milyen húsos, illetve vega finomságokat készítenének a szezon hozzávalóiból. Kriszta és Robi lelkesen főzött céklából, sütőtökből, paszternákból, és azt kell mondanom, a végeredmény mindkettőjüknél meggyőző lett. Ezért aztán azt javaslom, tartsanak húsos és húsmentes napokat, és felváltva próbálják ki a tizenkét recept mindegyikét!
Természetesen nem csak az emlegetett ételek születtek a szezon alapanyagaiból, hiszen alkottunk sokfűszeres leveseket, hideg estéken melengető ételeket, valamint édesburgonyás recepteket is. A húspártiak valószínűleg nagyon boldog lesznek a bundás csirkecsíkoktól, illetve a csirkecombból készült fogásoktól, míg az édesszájúaknak a habos, krémes szeletek jelenthetik majd a nap örömét. A gyerekeknek rémes falatokkal kedveskedünk Halloweenre, így már azon sem kell gondolkodni, milyen menü lesz a horrorbulin. Ínyenc falatokban gazdag októbert kívánok mindenkinek, remélem, sikerül bebizonyítanunk, hogy az ősz is lehet várva várt évszak!
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő