HOZZÁVALÓK 20 KISEBB GOLYÓHOZ:
20 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, 4 evőkanál darált török mogyoró, mogyorókrokant (lásd lent) a beforgatáshoz
1. A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne, simára keverjük. Beleforgatjuk a darált mogyorót, majd a masszát hűtőben kihűtjük, míg megszilárdul.
2. Hideg kézzel kisebb golyókat formálunk belőle, majd a mogyorókrokantba hempergetjük őket.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 169 KCAL/DARAB
Mogyorókrokantot delikátboltokban, cukrász webshopokban vásárolhatsz, szezonálisan a nagyobb élelmiszerüzletekben is kapható. Ha nem találsz, otthon is elkészítheted: 20 dkg kristálycukrot alacsony lángon karamellizálsz, majd belekeversz 10 dkg apróra vágott mogyorót. Olajjal megkent fóliára/sütőpapírra simítod a masszát, amikor megszilárdult, mozsárban apróra töröd. (1419 KCAL/EGÉSZ ADAG)
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője