HOZZÁVALÓK KB. 40 DARABHOZ:
25 dkg túró | 30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 20 dkg vaj/margarin | 1 teáskanál sütőpor | 1 teáskanál só | 8 dkg füstölt sajt
A tetejére: 1 tojássárgája | 5 dkg füstölt sajt, reszelve
1. A túrót, lisztet, vajat/margarint, sütőport és sót tálba mérjük, hozzáreszeljük a sajtot, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
2. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük.
3. A tetejét 1-2 evőkanál vízzel felvert tojássárgájával lekenjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 86 KCAL/DARAB
A receptet a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/1. számában találjátok meg, még több vendégváró finomság társaságában.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője