HOZZÁVALÓK 5-6 DARABHOZ:
13 dkg búzaliszt + a nyújtáshoz | 13 dkg kukoricaliszt | fél teáskanál só | 1 evőkanál olaj | 1,5 dl langyos víz
1. A liszteket tálba szitáljuk, majd hozzá- adjuk a sót, az olajat és a langyos vizet. Tésztát gyúrunk belőle, pihentetjük kb. 20 percet, majd 5-6 részre osztjuk.
2. Lisztezett felületen 2-3 mm vastag körré nyújtjuk, majd forró, zsiradék nélküli serpenyőben kevesebb mint 1-1 percig sütjük a lepények mindkét oldalát.
3. A tortillából készíthetünk tekercset, megtömve zöldségekkel, salátával, sajttal, sonkával stb. Kontaktgrillben kettőt összetöltve is megsüthetünk quesadillának.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 192 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/2. számában jelent meg, még több lepénykenyérrel egyetemben.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője