HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
A tésztához: 15 dkg Rama Vajas Íz | 50 dkg liszt + a nyújtáshoz | csipet só | 2 dl tej | 10 dkg porcukor + a díszítéshez | 5 dkg friss élesztő | 1 tojás
A töltelékhez: 50 dkg vegyes piros lekvár
1. A tésztához kissé elmorzsoljuk a Rama Vajas Ízt a sóval kevert liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejben elkevert porcukrot, élesztőt és tojást. Sima tésztává gyúrjuk.
2. Kissé lisztezett munkalapon kinyújtjuk a tésztát kb. 2-3 mm vastagra, majd kiszúrunk belőle 5 darab, 18 cm átmérőjű lapot (keleszteni és hűteni sem kell!).
3. Sütőpapírral fedett sütőlemezen készre sütjük a lapokat 165 °C-ra előmelegített sütőben (egyenként) 12-15 perc alatt.
4. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, 6×4 cm-es téglalapokra vágjuk. 1-1 teáskanál lekvárt rakunk a közepükre, majd kiflikké sodorjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakjuk, és 165 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 12-15 perc alatt.
5. A kihűlt lapokat összetöltjük a lekvárral. A kifliket a torta tetejére halmozzuk, tálalás előtt meghintjük porcukorral.
ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC
SÜTÉS: DARABONKÉNT 12-15 + 12-15 PERC
KALÓRIA: 2438 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/3. számában jelent meg.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre