HOZZÁVALÓK 6-8 ADAGHOZ:
A piskótához: 2 tojás | | 5 dkg eritrit 10 dkg rizsliszt fél dl lefőzött presszókávé
A krémhez: 25 dkg mascarpone 3 dkg eritrit | | 15 dkg natúr joghurt 2 tojásfehérje 2 evőkanál kukoricakeményítő 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor 4 dl tej 10 dkg étcsokoládé (ha lehet, sztíviás)
1. A piskótához az egész tojásokat elektromos habverővel verjük fehéredésig az eritrittel, majd fakanállal keverjük hozzá a rizslisztet. Terítsük szét a krémet 1,5 cm vastagon egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 perc alatt készre a piskótát.
2. A krémhez keverjük simára a mascarponét az eritrittel és a joghurttal, forgassuk hozzá óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
3. A kukoricakeményítőt keverjük össze a kakaóporral, fokozatosan öntsük fel a tejjel, keverjük csomómentesre. Melegítve sűrítsük be, majd keverjük hozzá a kockákra tört csokoládét (egy keveset tegyünk félre a díszítéshez). Hagyjuk hűlve sűrűsödni a krémet.
4. A piskótát foltokban locsoljuk meg a kávéval, majd tépkedjük darabokra. Rétegezzük tálakba a fehér és a csokoládés krémet a piskótával együtt, a tetejét díszítsük reszelt vagy forgácsolt csokoládéval.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 10-12 PERC
KALÓRIA 256 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Desszert 2017/1. számában a 114. oldalon jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője