Konyha
Lekváros Berliner, a német fánkkülönlegesség
A jól bevált szalagos és csöröge elkészítése valószínűleg már senkinek sem okoz különösebb gondot, így az idei farsangi szezonban azt javasoljuk, vegyétek szemügyre a különféle nemzetek fánkkülönlegességeit. Például ezt a német finomságot:
Nők Lapja1 perc
A fogás, ami a színeivel (is) melenget: currys, joghurtos karfiolleves
Öt hozzávalóból gőzölgő és laktató leves? Igen! Ha szeretitek a karfiolt, és a curryvel is jóban vagytok, akkor jegyezzétek fel az alábbi receptet. Higgyétek el, nem fogtok csalódni ebben a gyorsan és könnyen elkészíthető ételben.
Nők Lapja1 perc
Farsangi fánkok és Valentin-napi falatok a Nők Lapja Konyha februári számában
Ha február, akkor farsang és Valentin-nap! Legújabb lapszámunkban ínycsiklandó fánkokat mutatunk a nagyvilágból, vágykeltő falatokkal kedveskedünk a szerelmeseknek, de terítékre kerülnek a disznóságok, a sajttal készült húsok, a sült zöldségek, sőt különleges indiai fogásokat és isteni piskótatekercseket is ajánlunk. Tartsatok velünk ezúttal is!
Nők Lapja2 perc
A kelt tészták királya: mákos, narancsos kalács
Egy finom kaláccsal nem lehet mellélőni, a kérdés már csak az, hogy milyen tölteléket válasszunk hozzá. Alábbi receptünkben mákkal és naranccsal turbóztuk fel a szóban forgó kelt tésztát, szerintünk isteni lett, így nem is tudunk mást mondani, mint hogy próbáljátok ki ti is!
Nők Lapja2 perc