Nyilván észrevették már, hogy a receptek nem szabványosíthatók – bárki alakíthatja. Így van ez a medvehagymás ötletekkel. Anyukám rosszul lenne: Ki hallott még túrósmetéltbe zöldséget keverni! – pedig nagyon finom lett. Volt alatta kis pirított szalonna, a tehéntúró mellett kis maradék juhtúró is, tejföl gazdagon, és tálaláskor a csíkokra vágott jó adag medvehagyma. Nem csak finom volt, szép is!
De a medvehagymával mindenki úgy bánik, ahogy szeretne. Ha szezonja van, a rántottába mindig vágok, és nem keveset – a tojást sosem sütöm keményre, s ebben a sárga-fehér elegyben a zöld medvehagyma, egyenesen mennyei.
De tettem már vajas-mézes kenyérre reggelinél – utánozhatatlan ízek és milyen egészséges!
Játsszanak hát bátran!
A sorozat korábbi részei itt meghallgathatók.
Kiemelt kép: Falus Kriszta