Édes, finom, cuki és a gyerekek is imádják: epres joghurtbomba

Ha házi édességgel kényeztetnétek a gyerekeket a meleg időben, akkor az epres joghurtbombát ajánljuk. Egyszerre finom és hűsítő.

23m2

HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:

5 dl görög vagy török joghurt | 3 evőkanál porcukor | 12 darab apróbb szemű eper

1. A joghurtot kikeverjük a porcukorral. Egy olyan szilikonformát keresünk, amiben egészben vagy félbevágva elférnek az eprek.

2. A joghurtot a formák háromnegyedéig töltjük, majd belenyomkodjuk az epreket. Mélyhűtőben kifagyasztjuk.

ELKÉSZÍTÉS: 10 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA: 37 KCAL/DARAB

A Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában 28 különböző gyerekbarát recepttel készültünk.

Recept és fotó: Nagy Tünde az Ízbolygó blog szerzője