Halak
Lazac, hering, tonhal, pisztráng – a halfélékben található omega-3 zsírsav köztudottan erősíti a bőrt, általa a sejtek több vizet képesek felvenni, elősegítve, hogy a bőr újból visszanyerje feszességét.
Dió
Már nagyanyáink is tudták, hogy a dió E-vitaminban gazdag, nem véletlen használták – és használják ma is – számos kozmetikai készítményhez. Az E-vitamin védi a bőrt az oxidatív sejtkárosodástól, és egyéb külső hatásoktól, többek között a hidegtől és a káros UV-sugárzástól is.
Avokádó
Kiváló antioxidáns hírében áll az avokádó, ráadásul telítetlen zsírsavakban is gazdag gyümölcsről van szó, ami hidratáló hatása miatt az öregedésgátlásban is bevethető.
Édesburgonya
Ahhoz, hogy a bőr visszanyerje a nedvességtartalmát rengeteg béta-karotinra van szüksége, amelynek egyik legjobb forrása az édesburgonya.
Olívabogyó
E-vitamin, telítetlen zsírok, omega-3 – az olívabogyó tulajdonképpen hármas segítséget nyújt, ha bőrápolásról van szó, ugyanakkor nem csak szárazság, de más bőrbetegségek esetén is használható, az ekcéma tüneteit is csökkenti többek között.
Uborka
Az uborka nagyrészt vízből áll, hidratáló hatása miatt pedig az egyik legnagyobb segítség ilyen időben. Az már csak hab a tortán, hogy emellett A- és C-vitamint is tartalmaz, melyek mind bőrnyugtató hatásúak.
Zeller
A zeller az uborkához hasonlóan magas víztartalommal bír.
Quinoa
A fehérje nem csupán az erős hajszerkezetért felelős, hanem a bőr szépségét és épségét is nagyban érinti. A quinoa gazdag fehérjeforrás, ezért érdemes beépíteni a mindennapok étrendjébe.
Lenmag
Ahhoz, hogy a bőr meg tudja tartani a nedvességét, a már említett omega-3 zsírsavra van szüksége, amiben a lenmag bővelkedik.
Szöveg: D.A.
Forrás: bustle.com, huffingtonpost.com
Fotó: Thinkstock